Van egy
hasznos tipped?

Téli gumi tippek

Mind tudjuk, hogy nyáron nyári gumi, télen téli gumi abroncsok kellenek az autóra a biztonságos közlekedéshez, valamint léteznek 4 évszakos gumik is. Íme pár tipp a téli autógumik kapcsán.

Keret Téli gumi tippek
  1. Ügyelj a megfelelő váltóméretekre! Az autód szervizkönyvében benne vannak a váltóméretek, így vásárlás előtt ezt célszerű átnézni. De a legegyszerűbb, ha a gumiszervizben az eladó segítségét kéred.
  2. Amennyiben nem vagy igazán jártas a téli gumi mintázatok és típusok terén, vásárláskor egy dologra figyelj:  hogy az abroncson ott legyen a hópehely piktogram, ez jelöli ugyanis a téli gumi mintázatot. Bár sok eladó azt mondja, hogy a M+S jelzés ugyanezt jelenti, ez nem így van! Ezek az angol „mud and snow”, vagyis „sár és hó” útviszonyokhoz való megfelelőséget jelölik, vagyis azt, hogy minden évszakban használható a gumi. Ez azonban nem azonos a téli mintázattal (és télre amúgy is célszerűbb kifejezetten téli gumit venni, nem pedig négy évszakosat).
  3. Saját biztonságod (és másoké!) érdekében soha ne használj olyan téli gumit, aminek a profilmélysége kisebb, mint 4 mm. Az ilyen mértékben kopott téli gumi gyakorlatilag olyan, mintha nyári gumi lenne, bármikor megcsúszhatsz vele..
  4. A múlt télen használt téli gumikat cseréld át: ami tavaly elöl volt, az legyen most hátul, így egyenletesebb lesz az gumiabroncsok kopása. De az átlós cserét mindenképp kerüld, különben a kormánymű rázkódhat a vezetés során! (Mindig jelöld meg a téli gumik leszereléskor, hogy melyik abroncs melyik keréken volt, pl. „bal első”, és úgy rakd el nyárra.)
  5. Soha ne keverd a téli és nyári gumi abroncsokat! Az autód úttartási képessége mindig a leggyengébb gumiabroncstól függ, és hiába jó a többi, ha nem tud érvényesülni a hatásuk emiatt.
  6. Mindig időben válts át nyáriról téli gumira, és fordítva. A téli gumik 7 fok alatti hőmérséklethez lettek kifejlesztve, így ha tartósan hideg idő várható, érdemes lecserélni az abroncsokat.
  7. Használt téli gumit csak akkor vegyél, ha annak állapota megfelelő (profilmélység, sérülésmentesség, stb.). Ha nem értesz hozzá, ne kísérletezz használt abroncsokkal.

Weboldal címe: www.guminetszerviz.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI AUTÓGUMI, FELNI TIPPEK

Szállítmányozás, fuvarozás, költöztetés – szolgáltatások, amik megkönnyítik a dolgát

Szállítmányozás, fuvarozás, költöztetés – szolgáltatások, amik megkönnyítik a dolgát

Ha Ön fuvarozó, esetleg költöztető céget vezet, egy kiváló műszaki állapotban levő, minőségi használt Iveco teherautóval sokkal jobban ki tudja majd szolgálni ügyfelei igényeit, főleg ha hosszabb távban gondolkozik.

Céges autóbérlés Budapesten

Céges autóbérlés Budapesten

Ma már számtalan autó bérbeadó cég ajánlatai között mazsolázgathatunk az interneten. Nem is csoda, ha nehezen hozzuk meg a döntést, ha választásra kerül a sor! Aggodalomra azonban semmi ok! Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amiket Önnek is érdemes megfogadnia, kamatoztatnia, mielőtt autókölcsönzésre adja fejét. Nézzük, mik ezek!  

Eljött a téli gumi ideje

Eljött a téli gumi ideje

Enyhe időjárással kezdődött a tél, így viszonylag sokáig várhattunk a téli gumi szett beszerzésével. Nem szabad azonban túl sokáig halogatni az útviszonyoknak megfelelő gumik felszerelését.

Itt van minden ritka alkatrész

Itt van minden ritka alkatrész

Tavasszal vettem egy Malagutit a városi cirkáláshoz. Egész jó állapotban volt, nem is volt öreg, de két hónap után meghalt a gyújtáskapcsoló, a jó robogó alkatrész meg ritka, mint a fehér holló.

Gokart pálya Budapest mellett

Gokart pálya Budapest mellett

Az egyik autómániás haveromat vittük ki a születésnapján Mogyoródra, a Hungaroring Kart Center gokart pálya csíkjára.